Spring navigation over

SAHAN kæmper stadig for de unge

Uddelingen af Finn Nørgaard Prisen plejer at foregå på Christiansborg, hvor foreningen hvert år afholder en konference. I år måtte uddelingen dog foregå via facebook på grund af coronaepidemien. Ayan Muumin (tv.) og Shamso Hassan (th.) fra SAHAN fik dog lov at få prisen fysisk på Christiansborg den 27. januar.

Foreningen SAHAN er årets modtager af Finn Nørgaard-prisen og et legat på 50.000 kroner, der forhåbentligt kan kickstarte foreningens nyeste projekt for unge i fængsel.

Brobygning til myndighederne, patruljering i Vollsmose og fritidsaktiviteter, når ikke en pandemi står i vejen. Kvinderne i SAHAN har i flere år arbejdet for at forebygge kriminalitet og radikalisering blandt børn og unge i Vollsmose. Dét arbejde er før blevet anerkendt med priser og penge, og nu kan foreningen tilføje endnu en anerkendelse til samlingen.

Den 14. februar kunne SAHAN nemlig modtage Finn Nørgaard Prisen 2021. Det er en pris, der gives hvert år til initiativer, der har gjort en særligt stor forskel for udsatte børn og unge. Med prisen følger et arbejdslegat på 50.000 kroner.

”Prisen er meget vigtig for os. Vi er alle sammen frivillige, og derfor er det et stort skulderklap til alle dem, som bruger deres tid i foreningen. Den forfærdelige historie, som Finn Nørgaard Foreningen er grundlagt på, gør også, at vi føler os endnu mere taknemlige og ydmyge over, at de har peget på os og anerkendt vores arbejde som vigtigt,” siger Ayan Muumin fra SAHAN.

 

I drabsoffers ånd

Prisen er opkaldt efter filmmanden Finn Nørgaard, der blev dræbt under forsøget på at forhindre angrebet på Krudttønden den 14. februar  2015. Hvert år på dagen for hans død mødes politikere, ildsjæle og fageksperter for at hædre mennesker og foreninger, der gør en prisværdig indsats for udsatte børn og unge.

”Seks år efter at Finn gav sit liv i forsøget på at stoppe en ung voldsmand, er vi stolte over at kunne anerkende SAHAN, der - helt i samme ånd - nægter at give op overfor unges radikalisering. Det kræver nok sin kvinde at stå op imod det, men som man siger, så kan ingen slå en mor af banen,” siger Annette Blegvad, medlem af prisudvalget i Finn Nørgaard Foreningen.

 

Vigtig hjælp til nyt projekt

Udover deres arbejde for at forebygge kriminalitet og radikalisering har SAHAN de seneste år stået bag aktiviteter som danskundervisning for voksne, it- og lektiehjælp, et gymnastik- og diætistprojekt, et kantineprojekt med somalisk mad i fodboldklubben B1909 og meget andet.

”De forskellige projekter, vi har lavet med børn og unge, har været en vigtig og nødvendig kerneopgave. Det kræver et godt samarbejde med Odense Kommune for at lykkes, og det er vi stolte af at have. Det er Odense Kommune også glade for, tror vi,  ” lyder det fra Ayan Muumin.

Hun og de andre kvinder i SAHAN håber, at anerkendelsen fra Finn Nørgaard Foreningen kan hjælpe dem, når de skal søge om økonomisk støtte til deres nyeste projekt ’Før, Under og efter Afsoning’.  

”Vi har et stort arbejde foran os. Vi har netop indsendt en stor ansøgning til en fond om at kunne lave et mentorforløb for unge indsatte i fængslerne, og opmærksomheden og anerkendelsen fra Finn Nørgaard Foreningen kan få stor betydning for, at vi får opbakning fra samarbejdspartnere, som måske ikke kendte til vores arbejde, før vi fik prisen,” siger Ayan Muumin, der dog også gerne vil bruge nogle af pengene på nyt udstyr til SAHANs it-lektiecafé og en åbningsfest for foreningens frivillige, når corona-nedlukningen er forbi. 

”Vi skal først og fremmest have SAHAN åbnet og samværet og den daglige drift op at køre igen. Vi er mange kvinder, som har været ensomme og manglet et sted, hvor vi kan mødes og dele vores glæder og sorger,” siger hun.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her