Spring navigation over

Sally og Betty vil lave vidnesbyrd om Vollsmose

Betty Lydolph Laursen og Sally Kamille Liversage studerer antropologi og skriver speciale om Vollsmose.

Antropologistuderende skriver speciale om Vollsmose, som bydelen ser ud i dag - inden området bliver omdannet.

Hvad er et godt liv i Vollsmose? Det er spørgsmålet, som Sally Kamille Liversage og Betty Lydolph Laursen vil forsøge at finde svar på.

De har bosat sig i Vollsmose, mens de arbejder på deres speciale på antropologistudiet. Frem til december vil de være i Vollsmose for at tale med beboerne i området.

Omdannelsen af området samt det faktum, at Vollsmose er det største udsatte boligområde har været med til at skærpe de antropologistuderendes fokus på netop Vollsmose.

- Det Vollsmose, der findes nu, det findes snart ikke længere - på samme måde, som det gør nu. Så på en måde er vores speciale også et vidnesbyrd om et Vollsmose, som er ved at forsvinde - eller i hvert fald forandre sig, siger Sally Liversage.

Det kan være svært at tale om Vollsmose i sin egen ret. Og den fortælling, man selv fortæller, er rammesat af nogle andres fortælling.

- Når mange beboere taler om Vollsmose, virker det som om, de føler sig tvunget til at tale ud fra en negativ fortælling. Før de kan fortælle om det Vollsmose, de faktisk oplever og kender, så skal de først modbevise en negativ fortælling om Vollsmose, siger Sally Liversage.

Målet med opgaven er derfor, at folk selv kan sætte dagsordenen i stedet for at forholde sig til andres dagsorden.

- Når folk møder os, tror de måske, de skal overbevise os om, at Vollsmose ikke er sådan, som man hører. Og det kan vi godt forstå. Men vi synes også, det er synd, fordi der går nogle fortællinger tabt, siger Betty Laursen.

Et banalt spørgsmål

Målet med specialet er at forstå folks logikker - hvorfor folk gør, som de gør. Og det var vigtigt for de studerende, at de ikke havde afgjort på forhånd, hvad der var vigtigt for beboerne i Vollsmose

- Vi ville gerne lave et projekt, hvor vi går meget åbent og bredt til værks. Så vi stiller et meget simpelt og måske også lidt banalt spørgsmål, om hvad det vil sige at have et godt liv her, siger Sally Liversage.

Netop det at gøre noget banalt spændende eller at undersøge de dynamikker, man normalt tager for givet, er noget af det, antropologien kan, fortæller de.

- Man kommer let til at blive præget af diskurser i medierne eller det politiske liv, og det ville vi gerne udenom. Det skal være beboernes ideer om, hvad der er vigtigt, der skal styre projektet, tilføjer Betty Laursen.

De to studerende leder efter mennesker, der er cirka 18-30 år, som har eller har haft bopæl i Vollsmose.

Hvorfor skal man henvende sig til jer?

- Hvis man har mod på at fortælle om sin hverdag. En stor del af vores undersøgelse er ret lavpraktisk. Så det kan handle om, hvor man opholder sig, hvilke områder man sætter pris på, hvor man bruger sin fritid, og hvad man kan i Vollsmose, som man ikke kan andre steder, siger Betty Laursen.

Hvis man har brug for praktisk hjælp til et arrangement i Vollsmose, vil de to studerende gerne give en hånd. De har for eksempel allerede været frivillige til pokalkampen mellem FIUK og AaB.

- Det er det, man på antropologsprog kalder deltagerobservation, hvor man både deltager og observerer - for med egen krop bedre at kunne forstå, hvad der er på spil for de mennesker, man møder, siger Sally Liversage.

- Vi er her i tre måneder, og vi vil gerne være med til så mange ting som muligt. Og når nu vi beder om folks dyrebare tid, og de gør os en tjeneste, vil vi også gerne gøre andre nogle tjenester, supplerer Betty Laursen.

Man kan kontakte kvinderne på mail: sally@liversage.com og mobil: 28 18 24 18.

 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her