Dig, mig og arbejde

Hver tirsdag og torsdag kan alle job- og aktivitetsparate i Vollsmose deltage i et åbent rådgivningsforløb sammen med andre i samme situation og dele erfaringer.

Fællesskabet giver den enkelte selvtillid, gejst og motivation. Det er afsættet for Vollsmose Sekretariatets nye tilbud, ’Dig, mig og arbejde’, som skal give flere i Vollsmose en varig tilknytning til arbejdsmarkedet.   

Dig, mig og arbejde er et nyt tilbud for alle job- og aktivitetsparate i Vollsmose og foregår som åben gruppe-rådgivning hver tirsdag og torsdag i Vollsmose Sekretariatet.

Deler egne erfaringer
Udover at forløbet blandt andet indeholder undervisning i Jobnet, Joblog, mødebooking, udformning og opdatering af CV og ansøgning, mulighed for virksomhedsbesøg og kompetenceløft, så er essensen i forløbet også, at den enkelte møder andre i samme situation som dem selv.

- Gruppeforløbet giver en rigtig god mulighed for at dele helt konkrete erfaringer i forhold til, hvordan man overkommer de knaster, der kan være på vejen ud i arbejde, siger Mette Beck Frost, sekretariatsleder i Vollsmose Sekretariatet.

Giver tro på egne evner
De første beboere har allerede været gennem forløbet, og den løbende evaluering viser, at deltagelsen i netværket understøtter en høj grad af samskabelse, hvor den enkelte får en tro på egne evner og styrket motivation.

- Man kan spejle sig i andre, få gode idéer og finde inspiration - og mindst lige så vigtigt; se sig selv med andres øjne og opleve, hvilke kompetencer og personlige styrker andre ser i én. Det giver et selvværd og en selvtillid, som er helt afgørende for at komme i uddannelse eller arbejde, siger Mette Beck Frost.

Seneste Artikler
Beboere bekæmper madspild
Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed
Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder
Forestilling om Aladdin er under opsejling
Første årgang på Odinskolen er startet