Spring navigation over

Musses passion giver pote

Mustafa Polat er pedel på H.C. Andersen Skolen og har ofte sin hund Razco med. Udover sit arbejde som pedel er han også veterinær fysioterapeut.

Mange børn og unge kender Mustafa Polat og hans hund Razco, fordi de er fast inventar på H.C. Andersen Skolens pedelkontor. Men Musse er også hundetræner og hundemassør, og så debuterer han med sin hund på det store lærred i 2020.

H.C Andersen Skolens pedel Mustafa Polats - eller Musse som han kaldes i daglig tale - er ikke som skolepedeller er flest. Han har nemlig ofte sin hund, Razco, med på arbejde, fordi han gerne vil være med til at give skolens elever et godt og afslappet forhold til hunde.

- Jeg har et bur til min hund på mit kontor. Så kan de børn, der har lyst, komme og hilse på - og på den måde få et naturligt forhold til hunde, siger Mustafa Polat, der selv har haft en stor forkærlighed for hunde gennem hele sit liv.

En forkærlighed der blev grundlagt i den tidlige barndom i Tyrkiet, hvor Mustafa Polat tilbragte de første otte år af sit liv i udkanten af Sivas - en stor by i det centrale Tyrkiet.

- Jeg havde en opvækst, hvor jeg var omgivet af dyr dagen lang. Og hurtigt fik jeg en forkærlighed for hunde. Så meget, at jeg ofte slæbte en hundehvalp med hjem - til min mors store irritation, husker han.

 

Blev danmarksmester

Da Mustafa var otte år, flyttede han op til sin far, der boede i Fyrreparken i Vollsmose. Der måtte man imidlertid ikke have hund, så drømmen om egen hund kunne først blive til virkelighed, da han flyttede hjemmefra.

Da Mustafa havde anskaffet sig sin første hund - en  boxerhvalp - meldte han sig ind i den lokale politiforening og tog et kursus i basal hundeadfærd. Herefter var vejen banet for at gå i gang med at træne sin hund i spor-, lydigheds- og forsvarsarbejde. Efter nogle års træning meldte Mustafa sig til danmarksmesterskabet i hundetræning i brugsklassen i 2011. Her viste det sig, at hård træning lønner sig. Han vandt nemlig.

- Det var en kæmpe oplevelse. Det fascinerende ved at træne en hund er, at man starter helt fra nul med den. Og da den jo ikke kan udtrykke sig på samme måde som et menneske, er det helt afgørende for et godt resultat, at man tolker dens følelser rigtigt. Det er svært, og det tager tid. Men når det lykkes, er det en stor tilfredsstillelse, fortæller Mustafa Polat.

I dag har pedellen fra H.C. Andersen Skolen en belgisk hyrdehund af racen Malinois, som også bliver brugt af politi og militær og den franske Fremmedlegion. Også her har Mustafa store ambitioner.

- Jeg regner med at melde min hund til konkurrencer, når vi når november måned. Så er den moden til det, siger Mustafa Polat.

 

Med på arbejde og film

Udover at Mustafa Polat er en erfaren hundetræner, har han også taget en diplomeksamen som hundemassør og veterinær fysioterapeut. Til januar kan han føje endnu en titel til CV’et, for her debuterer både han og Razco i den danske spillefilm ’Harpiks’, hvor Mustafa spiller en barsk politimand med en bøs politihund.

- Det var meget interessant at være med til. Men det var hårdt for hunden. Optagelserne tog otte timer, hvor der hele tiden var larm og folk omkring den, fortæller Mustafa Polat.

En ting må man sige om Mustafa Polats store interesse for hunde - den har i den grad givet pote.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her