Spring navigation over

Flet en julestjerne til gaven

Julestjerne er klassisk julepynt, men kan også bruges som gavemærke eller pynt på julegaven. Borgerjournalist Heidi Agergaard instruerer her i det kreative til-og-fra-kort.

Jeg har klippet fire strimler i forskellige farver i glanspapir, men andet papir kan også bruges - bare det ikke er for stift. Strimlerne er 1,5 cm i bredden og 4,4 cm i længden.  Jeg starter med at folde hver strimmel på midten og klippe enden på skrå, da det er nemmere at flette med. Så lægger jeg dem som vist på billedet, så alle skrå ender peger i hver sin retning. Stram dem til. Tag den øverste sølv og fold mod guld. Så tag den øverste rød og fold mod grøn. Fold dernæst den øverste guld mod sølv og slut med øverste grøn, der lukker fletningen ved at dække guld og gå igennem sølv. Så er strimlerne låst.

For at lave de karakteristiske takker på stjernen tager jeg den korte grønne strimmel og folder den bagom, så den danner en trekant. Tryk gerne let, så der dannes en skarp kant. Gentag ved de tre andre korte strimler, og lad dem ligge fladt på bordet. Derefter tages den grønne strimmel, så den danner en bue, og drejes mod bordet for at komme ind under guldstrimlen. Så dannes der en trekant. Gør det samme ved guld, som skal under rød, rød går under sølv og sølv under grøn. Så skulle der gerne være fire takker. Stjernen vendes om, og så gentages proceduren, så der til sidst er otte takker.

Når man skal lave den kegleformede spids, er det en god ídé at folde de fire strimler på én gang. Hver strimmel foldes bagom, så der dannes en trekant. Rød strimmel løftes op, og med sølvstrimlen laves en fold, hvor spidsen stikkes ind under rød og ud gennem den trekantede spids, så der dannes en kegle. Guld løftes op, og med rød laves en fold, hvor spidsen stikkes ind under guld og ud gennem den trekantede spids, hvor der kommer en kegle. Sådan fortsættes det med de to sidste strimler.

Herfra kan man selv vælge, hvilke strimler der skal bruges som ’til og fra’-kort. De resterende strimler klippes af og kan eventuelt limes fast på pakken.

God fornøjelse og god jul.

Slide 1 af

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her