Spring navigation over

Havtaske med quinoasalat

Nu, hvor vi så småt nærmer os julen, er der tradition for nogle hyggelige feriedage med masser af god, men også meget bastant mad. Derfor serverer vi denne lækre ret med fisk og quinoa.

Det er meget almindeligt at spise fisk nytårsaften. Den tradition vandt indpas i 1700-tallet og 1800-tallet netop som modvægt til den fede julemad. I takt med at jernbanen blev udbredt, og transportforholdene derfor blev forbedrede, var det ikke længere kun forbeholdt folk  ved kysterne at spise fisk. Vi lægger os denne gang i slipstrømmen af traditionen med at spise torsk til nytår ved at vælge en ret, hvor fisk er hovedingrediensen - nemlig havtaske. Den bliver ofte kaldt for verdens grimmeste fisk. Men tag ikke fejl, den er meget velsmagende og delikat. Vi serverer den sammen med quinoasalat, der med sit høje proteinindhold og mange fibre er et meget sundt tilbehør. Godt nytår og velbekomme fra Vollsmose Avisen.

Det skal du bruge
(4 personer)

600 g havtaskefilet

1 spsk. olivenolie

4 spsk. pesto

50 g hasselnødder

250 g quinoa

2 avocado

3 spsk. citronsaft

2 gulerødder

½ spidskål

Salt

Peber

Sådan gør du: Kog quinoaen efter forskriften på pakken og afkøl den. Hak hasselnødderne. Smør pestoen på fisken og drys med nødderne. Bag fisken ved 180 grader i ovnen i cirka 15 minutter. Skær avocadoen i tern og vend med citronsaft. Skær gulerødder og spidskål i tynde strimler. Bland derefter grøntsagerne med quinoaen og smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citron.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her