Spring navigation over

Mulig skolelukning bremser fælles projekt

Et projekt mellem H.C. Andersen Skolen, boligorganisationerne og beboere i Tjørnehaven og Slåenhaven skulle udvikle et nyt mødested omkring skolen. Men nu er projektet droppet.

På grund af den varslede lukning af H.C. Andersen Skolen, dropper man nu et projekt, der skulle udvikle området omkring skolen. Anstrengelserne har dog ikke været helt forgæves ifølge projektleder fra FAB, der understreger, at flere idéer vil blive brugt i etableringen af den nye infrastruktur i området.

Siden maj har Civica, FAB, H.C. Andersen Skolen, Odense Kommune og beboere i Tjørnehaven og Slåenhaven i samarbejde med Realdania og Lokale- og Anlægsfonden arbejdet med et kvarterløftsprojekt under Realdanias pulje ’Fælles Rum’. Projektet havde til formål at skabe et nyt mødested omkring H.C. Andersen Skolen. Med den varslede lukning af skolen er det ikke længere realistisk at opnå økonomisk støtte fra puljen, fortæller Peter Rothman Boas, der er projektleder i FAB.

- Projektet var bygget op omkring et samarbejde mellem beboerne i Tjørnehaven, beboerne i Slåenhaven og H.C. Andersen Skolen. Grundidéen var at skabe et fællesskab mellem de tre parter, og derigennem skabe et fælles rum. Da Odense Kommune meldte ud, at man påtænkte at lukke skolen, faldt et bærende element i projektet, lyder forklaringen fra projektlederen.

Idéer til sivegade

Peter Rothman Boas understreger dog, at alle de idéer, der er skabt i samarbejdet med beboerne i området, har givet en masse gode løsninger i indretningen af den sivegade, der kommer i området mellem skolen og boligerne.

- Disse idéer bliver selvfølgelig bragt med over i infrastrukturprojektet, hvor en del af dem bliver udført, forsikrer Peter Rothman Boas.

Udover gode idéer oplever Peter Rothman Boas også, at projektet har bonnet positivt ud på fællesskabskontoen.

- Hele det forløb, vi har været igennem med beboerinddragelse, fællesmøder og arrangementer, oplever jeg, har bragt både skolen og beboerne imellem meget tættere sammen. Det har givet et rigtig godt afsæt for videre samarbejde på tværs af boligafdelingerne og en styrket daglig dialog med skolen, siger Peter Boas og opfordrer samtidig beboerne i Tjørnehaven og Slåenhaven til at fortsætte de gode takter:

- Forsæt det gode naboskab - det har været en fornøjelse at være vidne til. Og så håber jeg, at alle parter er friske på at tage bolden op igen, hvis der findes en pose penge.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her