Spring navigation over

53 ud af 55 i FAB stemte for udviklingsplan

Et flertal i boligorganisationen FAB har stemt for, at blandt andet 200 boliger skal rives ned i Birkeparken.

Et stort flertal i Fyns Almennyttige Boligselskab stemte i sidste uge for den såkaldte udviklingsplan, der er påkrævet af regeringen og blandt andet går ud på at rive 1.000 boliger ned i Vollsmose. Det skriver Fyens.dk.

’Udviklingsplan - Fremtidens Vollsmose’ blev på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, vedtaget med et stort ja. 55 stemmeberettigede var mødt frem. Af dem stemte 53 for planen, ifølge Fyens.dk.

LÆS OGSÅ: Se planen: Hvad skal rives ned?

- Der var meget stor enighed om udfaldet, og det bunder i, at vi ønsker det bedste for beboerne i Vollsmose. Den lovgivning, der er nu, og den udviklingsplan, vi har fået lavet, tilgodeser beboerne i Vollsmose, og det kunne repræsentantskabet heldigvis godt se, siger direktør for FAB, Jacob Michaelsen til Fyens.dk.

 

’Ikke en sjov situation’

FAB administrerer boligerne i Birkeparken og Fyrreparken. I Birkeparken skal 200 boliger rives ned, mens 26 boliger skal rives ned i Fyrreparken i forbindelse med den fysiske helhedsplan, der tidligere er vedtaget. Samtlige af de blivende boliger i Vollsmose skal renoveres.

LÆS OGSÅ: Forstå ord og begreber i planerne for Vollsmose

- Det er ikke en særlig sjov situation, når boliger rives ned, men udviklingsplanen sørger for at få det bedste ud af situationen. Vi kommer selv til at stå for genhusningsopgaven, hvilket vi er ret gode til. Fordi vi går op i vores beboere og vil gøre alt for, at de får en tryg og værdig genhusning, siger Jacob Michaelsen til Fyens.dk.

Den såkaldte udviklingsplan er lovbestemt af et flertal i Folketinget i 2018. Planen skal desuden vedtages i boligorganisationen Civica. Den 22. maj er planen til afstemning i byrådet.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her