Spring navigation over

Kantspiller tager kampen op

Ali Al Rabeiy bor i Fyrreparken og er i gang med en HF-uddannelse i Nyborg. Men det er fodbold, der er 9’er-spillerens helt store interesse.

Ali Al Rabeiy har kæmpet sig op på B1909s førstehold, som han med sin store arbejdsindsats er blevet en vigtig del af. Han er prototypen på en rigtig B1909’er, lyder det anerkendende fra assistenttræneren.

Det er ofte angriberen, der efter en fodboldkamp bliver fremhævet, hvis han har lavet mål. Eller det er målmanden, der kommer i rampelyset, fordi han har reddet sit hold fra at tabe. Men det er faktisk sjældent, der bliver gjort noget særligt ud af den spiller, der gennem en hel kamp har kæmpet indædt og løbet solen sort. Imidlertid var det, hvad der skete for den unge B1909-spiller, Ali Al Rabeiy, efter forårets hjemmekamp mod Varde.

Her blev kantspilleren kåret til kampens spiller som en anerkendelse af, at han med sin store arbejdsindsats var stærkt medvirkende til, at B1909 fik vendt kampen fra at være bagud 0-1 til at vinde 2-1.

- Det var en stor og meget positiv oplevelse for mig, og jeg blev meget glad over den opbakning, jeg i den forbindelse fik fra min familie, venner og holdkammerater, siger Ali Al Rabeiy.

Det unge B1909-talent er ikke meget for at fremhæve sine egne fodboldmæssige kvaliteter, men det vil assistenttræner i B1909, Jann Jensen, til gengæld gerne.

- Hans talent er faktisk hans ydmyghed såvel på som uden for banen. Han føler sig aldrig for god til at løbe den ekstra meter eller give det ekstra nap, der skal til for at vinde en kamp. Og med sit gode humør tilfører han holdet en masse positiv energi, siger han.

Fra næstbedst til bedst

Men det stod ikke skrevet i stjernerne, at Ali Al Rabeiy ville ende på B1909s bedste hold. For selvom han lige fra barnsben har været meget glad for at spille fodbold og gjort det i flere forskellige fodboldklubber i Odense, så var det i starten altid på det næstbedste hold. Både i OKS og i B1909.

- Årsagen var simpelthen, at jeg ikke var noget særligt på fodboldbanen. Først da jeg for to år siden fik lov til at træne med de bedste spillere en gang om ugen kombineret med, at jeg selvtrænede, gav anstrengelserne bonus, fortæller den unge spiller.

I november sidste år blev han indlemmet i førsteholdstruppen og blev dermed også en brik på det hold, som først og fremmest skal kæmpe om at undgå nedrykning, fordi holdet er blevet fradømt ni point.

- Det er en svær situation. Men det er der ikke noget at gøre ved. Vi har mistet mange spillere, og vi må erkende, at det tager tid at få spillet et nyt hold sammen. Heldigvis er humøret højt både til træning og kamp, så det er bare med at kæmpe videre, lyder det fra Ali Al Rabeiy.

Fodbold har høj prioritet

Det vil det 19-årige unge talent i hvert fald gøre. Selvfølgelig skal den HF-uddannelse, han er i gang med i Nyborg, gøres færdig til sommer. Men herefter har Ali Al Rabeiy planer om at få sig et job og så lade tiden vise, hvor langt fodboldtalentet rækker.

- Jeg vil bruge meget af min energi på at udvikle mig i B1909, for det er fodbold, der har min helt store interesse. Jeg er også klar over, at jeg skal yde mit bedste for at bevare pladsen på førsteholdet. Der er nemlig kamp om pladserne, siger han.

Skulle Ali Al Rabeiy komme til at slække på træningen, har han sin bror Hussein til at holde ham til ilden. Han er nemlig også en del af B1909s bedste hold.

- Selvfølgelig konkurrerer vi om at være bedst, men samtidig er det også sjovt for os at være på det samme hold, siger Ali Al Rabeiy, der ikke ligger på den lade side. Heller ikke selvom vi befinder os midt i ramadanen.

- Jeg har prøvet at faste før, så jeg tror ikke, det bliver et problem, bortset fra at jeg ind imellem bliver meget tørstig.

Fra B1909 er der al mulig støtte til Ali Al Rabeiy i hans bestræbelser på at blive en endnu bedre fodboldspiller.

- Ali er med sin fantastiske energi, humør og væremåde et skoleeksempel på, hvad der bør kendetegne en rigtig B1909’er. Og han er et eksempel på de ungdomsspillere, vi gerne vil udvikle i fremtiden, lyder det afslutningsvist fra Jann Jensen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her