Spring navigation over

Miljøambassadørerne ruller ud

Der blev delt gavmildt ud af både gode råd og sprøde æbler til børn og voksne, da Vollsmose miljøambassadører rullede ud i Egeparken med campingvogn og miljørådgivning.

Hver torsdag står Vollsmoses miljøambassadører klar i en lille campingvogn i Egeparkens miljøgård for at rådgive deres naboer om hverdagens udfordringer med affaldssortering, madspild og lange, dyre brusebade.

- Sådan nogle store teenagere, de kan bare bruge rigtig meget vand, når de tager bad, siger en af Egeparkens beboere, der er mødt op i Egeparkens miljøgård en torsdag eftermiddag. Her er Vollsmoses miljøambassadører rullet ud med en lille campingvogn, hvor bydelens beboere kan kigge forbi og få gode råd om alt lige fra vand-, varme- og elforbrug til affaldssortering, miljøvenlig rengøring, indeklima og madspild.

- Jeg har fire børn, og de to store går til meget sport og fitness, så de tager bad hver dag. Det kan altså godt ses på vandregningen, fortæller hun videre.

Imens har miljøambassadør Henning Gras fundet en oversigt frem, der viser, at næsten halvdelen af det gennemsnitlige vandforbrug i en almindelig husstand bliver brugt på at tage bad.

- Der er rigtig mange penge at spare, hvis du kan forklare dine børn, at de skal spare lidt på vandet. Du kan måske foreslå, at de nogle gange bader i fitnesscenteret i stedet for derhjemme, lyder et af rådene fra Henning Gras.

 

En rigtig god idé

Frem til skolernes sommerferie står miljøambassadørerne hver torsdag klar til at rådgive i Egeparkens miljøgård fra klokken 15.00 - 17.00. Det er et initiativ, som Civicas ejendomsfunktionær i Ege- og Bøgeparken tager imod med åbne arme.

- Der er virkelig brug for de gode råd og den hjælp, som miljøambassadørerne kan give, siger ejendomsfunktionær Steen Kromann.

Han fortæller, at de oplever mange beboere med store forbrugsregninger. Særligt varmeforbruget er der mange, der har svært ved at styre.

- Vi ser ofte, at der kun er tændt for én enkelt radiator i lejligheden til at varme boligen op. Folk tror, at det er billigere end at have flere radiatorer i gang. Men det er meget dyrere, fordi den ene radiator så står og kører på højt blus hele tiden, fortæller Steen Kromann og forklarer, at der også kan være sprogbarrierer, som skaber misforståelser og gør det svært for ejendomsfunktionærerne at hjælpe beboerne bedst muligt.

- Der ser jeg klart, at vi og miljøambassadørerne kan samarbejde, fordi de selv bor i Vollsmose og kender de andre beboere, siger Steen Kromann.

Har du brug for gode råd om varme, el og affald, kan du møde miljøambassadørerne i Egeparkens miljøgård hver torsdag fra klokken 15.00 - 17.00.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her