Spring navigation over

Martin viser hverdagen i Vollsmose frem

Martin Schjönning har boet i Bøgeparken i fem år og viser sit Vollsmose frem på en byvandring den 10. april. Arkivfoto: Thomas Gam Nielsen

Når Odense Architecture Festival rammer byen i april, er hverdagens Vollsmose blandt andet på programmet. Martin Schjönning fra Bøgeparken giver en personlig rundvisning i bydelen for at vise områdets mange nuancer.

Sidste år blev der vist film udendørs i Birkeparken og hjemme hos en beboer i Lærkeparken, da Odense Architecture Festival for første gang satte spot på byens udvikling og arkitektur. Også i år er Vollsmose en del af programmet, når festivalen indtager byen fra den 6. - 14. april. I år er temaet ’Skiftende idealer’, hvor blandt andet almene boliger og aktuelle planer om udvikling af såkaldte ghettoer er i fokus. I den forbindelse står Martin Schjönning, der bor i Bøgeparken, for en bydelsvandring i Vollsmose.

 

Det grønne og berygtede

På bydelsvandringen den 10. april kan man opleve Vollsmose på en helt almindelig hverdag, ifølge Martin Schjönning, der viser området frem med et personligt twist.

- Vi mødes i Bøgeparken, fordi jeg bor der, og så går vi gennem parken ned i selve Mosen og det grønne, som jeg bruger meget om sommeren. Så tager vi den lange sti op mod centeret, som er mit lokale indkøbssted. På den måde bliver det et indblik i min normale gang i Vollsmose, fortæller han og uddyber:

- Målet er at vise både det positive og negative.

 

Tur med hverdagshistorier

Undervejs vil han fortælle historier fra livet i bydelen. Fra hvordan han - for første gang i sit liv - fik hjælp af sine nye naboer, da han flyttede ind i Bøgeparken, til hvordan han ikke oplever mere ballade i området end andre steder, han før har boet.

- Historierne kommer til at være røverhistorier og hverdagsbilleder. For eksempel om at sidde en hel sommerdag med fødderne i åen uden at møde et eneste menneske eller om at hente indkøbsvogne i hækken. Vollsmose er også en statistisk besynderlighed med mange mennesker, der bor tæt, så jeg kommer også ind på forskellige fakta, siger Martin Schjönning, der til dagligt arbejder i Ungdomshuset og har udgivet flere romaner.

LÆS OGSÅ: Vox-pop: Hvad synes du om Vollsmoses arkitektur?

Han vil gerne bidrage med sine beretninger som beboer for at gøre op med ’det skævvredne mediebillede og de løgnagtige historier om Vollsmose’. 

- Jeg er godt og grundigt træt af, at folk dømmer Vollsmose uden at vide særlig meget om, hvordan det er at bo her. Tit er det er dem, der har mest at sige om Vollsmose, der egentlig ved mindst. Det vil jeg gerne rette op på, fortæller han og uddyber:

- Så jeg håber, at folk kommer hjem fra turen med en lyst til at fortælle videre, at Vollsmose ikke er en konstant bandekrig, men også er alt muligt godt.

Byvandringen foregår onsdag den 10. april kl. 14.00 - 15.00 og starter på Bøgetorvet ved det tidligere pizzeria.

Vollsmose på programmet

 

Besøg en bydel: Vollsmose Fight Night

Mød Vollsmoses lokale bokseklub til en af bydelens største begivenheder, hvor flere champs kommer i ringen.
Hvor: Hallen på H.C. Andersen Skolen, Odense NØ
Hvornår: Lørdag den 6. april kl. 19.00
Entré: 50 kroner

 

Barndomsgader med stempeltryk

Grafiker og illustrator Gry Holst afholder åbent værksted og workshop med emnet ’Trykt hjem’. Alle kan være med, og man møder bare op. 
Hvor: Vollsmose Bibliotek, Odense NØ
Hvornår: Søndag den 7. april kl. 10.00
Entré: Gratis

 

Filmvisning af ’Swagger’

Kæk, uhøjtidelig forstadsfortælling om unge fra Grand Paris i Café Biografen. ’Swagger’ leger humoristisk med dokumentargenren og nuancerer historien om livet i ghettoen. Filmen introduceres af Ayan Yasin Abdi fra Lærkeparken.
Hvor: Café Biografen, Odense C
Hvornår: Onsdag den 10. april kl. 21.00
Entré: 70 kroner

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her