Spring navigation over

Værksted zoomer ind på personlige historier

Fra mandag til fredag i denne og næste uge kan man lave dokumentarfilm med Odense Filmværksted på Vollsmose Bibliotek. Frisør Qasim Ahmed kiggede forbi værkstedet forleden og afprøvede udstyret.

Odense Filmværksted rykker til Vollsmose i uge 44 og 45 for at give beboerne mulighed for at fortælle en god historie om deres bydel gennem en dokumentarfilm.

Går du med en drøm om at lave din egen dokumentarfilm, og brænder du for at lave en god historie om Vollsmose? Så har du nu en gylden mulighed for at gøre begge dele til virkelighed. Odense Filmværksted er i denne og næste uge rykket til Vollsmose Bibliotek med både filmudstyr og tre medarbejdere, der er klar til at hjælpe.

- Vollsmose er en spændende bydel med mange foreninger og stærke fællesskaber, så vi håber at kunne være med til at formidle mange gode historier, siger projektmedarbejder Siri Frederiksen fra Odense Filmværksted.

Kontakt med de unge

Siri Frederiksen understreger, at alle er velkomne til at kigge forbi, men håber dog specielt at få fat i en bestemt gruppe.

- Der er mange unge mennesker i Vollsmose, og jeg håber, det lykkes at få fat i nogle af dem og deres gode historier og forhåbentligt i den forbindelse spotte nogle, der har talent for at lave film. Måske endda så meget talent, at de kan blive rollemodeller for andre på sigt, siger projektmedarbejderen.

Idéen med at rykke ud til en bydel hvert år er en del af det, filmværkstedet kalder Odense Docs. Tidligere har værkstedet aflagt visit i Højby og Bolbro.

- Det har hver gang givet nogle sjove, skæve og spændende historier fra det nære miljø. Og vi er kommet i kontakt med nogle grupper, som ikke kendte til Odense Filmværksteds eksistens. Det, håber vi også, bliver tilfældet i Vollsmose, siger Siri Frederiksen.

Permanent i Vollsmose

Odense Filmværksted slår sig i første omgang ned i Vollsmose i to uger. Men der arbejdes på permanent at etablere sig i Vollsmose.

- Bydelen har så meget potentiale, at der burde være grobund for, at vi etablerer os permanent i bydelen. Nøjagtig som det er lykkedes for Århus Filmværksted at etablere sig i Gellerupparken, siger Siri Frederiksen.

Projektet afsluttes med en filmpremiere for venner og familie. Filmværkstedet er gratis, og alle kan være med - så længe man har en tilknytning til Vollsmose. Værkstedet har åbent i hverdagene i Vollsmose Biblioteks åbningstid til og med fredag den 8. november.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her