Spring navigation over

Benløse fugle

Tallerken med "Benløse Fugle" og båndpasta

Ekstra tid derhjemme har fået borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard til at kaste sig over en gammel klassiker: Benløse fugle.

Under corona-krisen er jeg i den situation, at jeg pludselig har fået en masse ekstra fritid, da min butik har holdt lukket. For ikke at blive helt sindssyg bruger jeg en del tid på at lave mad, der måske tager lidt længere tid at tilberede end almindelig hverdagsmad. Fordelen er, at man får en masse velsmag foræret af den lange tilberedning. Denne gang har jeg kastet mig over en gammel klassiker: Benløse fugle. Navnet kommer nok af, at kødet lidt kan ligne små duer. Der findes tilsvarende opskrifter i forskellige versioner i mange lande. I Frankrig hedder retten ’lærker uden hoved’, og i Italien hedder det ’oksekoteletter’. Der findes mange måder at tilberede kødet i denne ret på. Ifølge min gamle kogebog skal der en lille klat frikadellefars i. Dette er min udgave.

Det skal du bruge: (4 personer)

400 g okseinderlår i skiver
60 g røget spæk
½ håndfuld kruspersille
25 g smør
5 dl oksebouillon
½ dl piskefløde
2 spsk. mel
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. ribsgelé
1 tsk. paprika
Salt
Peber
Kødsnor

Sådan gør du: Bank kødet fladt. Skyl og afdryp skiverne. Hak persillen groft. Læg lidt spæk og persille på hver skive kød, rul dem sammen og luk med kødsnor. Brun dem godt i smør i en stegegryde eller dyb stegepande. Hæld herefter bouillon ved, til det dækker. Lad simre under låg og ved lav varme i omkring 50 minutter. Rør fløde og mel sammen til en jævning. Der må ikke være klumper i. Tag kødet op og hold det varmt. Tilsæt jævning til kogevandet. Kog det igennem i omkring 8 minutter, eller indtil melsmagen er væk. Smag sovsen til med eddike, ribsgelé, paprika, salt og peber. Læg kødet - ’de benløse fugle’ - tilbage i gryden, og varm dem igennem i sovsen. Server med grov kartoffelmos og eventuelt ribsgelé. Eller server med pasta for en italiensk version. Velbekomme.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her