Spring navigation over

Vollsmoses mindste kan starte i skole igen

Fra i morgen - onsdag den 15. april - åbner dørene for de yngste skoleelever i Vollsmose. Alle anbefalinger fra Sundhedsmyndighederne bliver fulgt, så genåbningen sker forsvarligt, forsikrer Odense Kommune.

Odenses skoler og daginstitutioner går i denne uge i gang med en gradvis og forsigtig genåbning. Det betyder, at de yngste børn fra forårs-SFO, 0. og 1. klasse får lov at starte i skole fra i morgen.

I næste uge vil elever fra 2. til 5. klasse kunne starte. Genåbningen vil ske løbende, når den enkelte skole er klar og til fulde kan efterleve sundhedsmyndighedernes retningslinjer om håndvask, rengøring og afstand. Børnene vil blandt andet skulle være mere opdelte, bruge mere tid udenfor, være i mindre grupper og måske også undervises i kortere tid.

Man bliver registreret som fraværende i skolen, hvis man ikke dukker op til undervisning. Kommunen anbefaler dog, at hvis et barn bor i en familie, hvor et familiemedlem er testet positiv for COVID-19, så skal barnet holdes hjemme, indtil husstanden har været symptomfri i 48 timer.

Alle forældre vil modtage en besked i Aula, der fortæller dem om, hvordan det præcis kommer til at foregå på deres barns skole.

Børnehuse åbner på fredag

Fra fredag den 17. tilbydes alle børn pasning og som udgangspunkt i deres eget børnehus. Her vil der også være helt styr på de nye rammer og restriktioner for rengøring, hygiejne, håndvask og ikke mindst hvordan man organiserer børnene i mindre grupper.

- Forældrene kan være sikre på, at vi ikke åbner, før lokalerne lever op til kravene fra myndighederne og der er personale nok. Til gengæld håber vi på forståelse, tålmodighed og ikke mindst opbakning til de dagplejere, pædagogisk personale og ledere, der skal løfte den store opgave, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen. 

Odense Kommunes hjemmeside www.odense.dk/corona opdateres løbende og forældre vil også få direkte besked i Aula, Mit Barn eller e-Boks, når der er nyt om den konkrete opstart lige præcis det sted, hvor de hører til. 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her