Spring navigation over

9. klasser ærgrer sig over aflyste eksamener

Skoleborde, hvor på der ligger stole med benene i vejret

Elever i 9. klasse er ærgerlige over at gå glip af oplevelsen med at gå til afgangseksamen. Den største frygt er dog, at den traditionelle sidste skoledag med karameller og vandkamp bliver aflyst.

I næsten to måneder har elever i 9. klasse måttet undvære både klassekammerater og tavleundervisning, og eksamenerne er aflyst og erstattet af årskarakterer. Udsigten til at gå ud af skolen både uden at gå til eksamen og kaste karameller til en traditionel sidste skoledag ærgrer flere af de store elever i Vollsmose.

- Jeg synes, at det er meget ærgerligt, at eksamenerne er aflyst, for jeg har set frem til det og faktisk glædet mig lidt til det. Selvom man kan blive nervøs til eksamen, så havde jeg glædet mig, for der følger jo også spænding og lettelse med. Og det går vi glip af nu, fortæller Amal Abdinuur, der går i 9. klasse på Abildgårdskolen.

Hun oplever, at der er mere skolearbejde og mange forventninger nu, hvor skoledagen foregår derhjemme. Og det kan være svært.

- Det er lidt sværere at motivere sig selv til at lave lektier og være aktiv om morgenen, når det hele foregår på computeren. Og samtidig synes jeg, at der ligger mere pres på os, fordi det nu er årskaraktererne, der tæller, fortsætter hun.

Går glip af erfaring

For Akram Choujaa Goudira, der bor i Bøgeparken og går i 9. klasse på Dalumskolen, er det en lidt blandet fornøjelse, at han ikke skal til eksamen i år. Han er med egne ord både glad og trist over situationen.

- Jeg er glad for, at jeg slipper for at lave alt det arbejde, men samtidig synes jeg, at det er vigtigt, at man får oplevelsen af at være til en eksamen især, hvis man skal tage en gymnasial uddannelse efter 9. klasse, siger han.

LÆS OGSÅ: De mindste er tilbage i skoler og børnehuse

Nogenlunde samme tanker har Julie Nguyen, der også går i 9. klasse på Abildgårdskolen. Hun synes, at det ’fint nok’, at eksamenerne er aflyst.

- Jeg har fine karakterer i forvejen, så for mig gør det ikke den store forskel, selvom det selvfølgelig er lidt underligt, at 9. klasse ikke slutter, som den plejer for os. Jeg tænker mest på, at jeg i 1.g kommer til at skulle gå til eksamen, som jeg så ikke har prøvet før, siger hun og fortæller også, at arbejdsbyrden føles større, end den plejer.

-  Det er slet ikke det samme som at være i et klasseværelse, og det har været lidt svært at holde fast i hverdagen og en struktur. Lærerne har snakket om, at de vil finde andre måder til at vurdere vores årskarakter og lave en slags eksamen, hvor vi for eksempel laver fremlæggelser over et møde på computeren, siger Julie Nguyen.

Kan der kastes karameller?

Selvom det efterhånden er længe siden, at statsministeren meddelte, at årets afgangseksamener er aflyst, så er det endnu uvist, om 9. klasserne kan vende tilbage til skolebænken inden sommerferien. Og det bekymrer de tre 9. klasseselever, der er bange for at gå glip af at kaste karameller til sidste skoledag.

- Det er meget irriterende, hvis vi går glip af at kaste karameller og alle mulige andre aktiviteter, vi havde planlagt. Så har vi haft sidste skoledag uden at vide det, siger hun.

- Det er jo stadig lidt usikkert, hvad der kommer til at ske, men jeg håber, at vi får lov at komme tilbage i skole og få en afslutning med galla og den slags. Vi har jo hvert år set frem til, at det en dag blev os, der skulle kaste karameller. Det er underligt, hvis vi bare stopper og ikke skal ses længere, når vi har gået i klasse sammen i 10 år, lyder det fra Julie Nguyen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her