Spring navigation over

Beboer i Birkeparken klager til Ligebehandlingsnævnet

En beboer i Vollsmose har indsendt en klage til Ligebehandlingsnævnet. Hun føler sig udsat for ulovlig diskrimination, fordi hendes bolig i Birkeparken skal rives ned. Det skriver DR.

En somalisk født kvinde fra Vollsmose føler sig udsat for ulovlig diskrimination, fordi hendes bolig i Birkeparken skal rives ned. Kvinden, der er dansk statsborger, har som den første klaget til Ligebehandlingsnævnet med krav om erstatning på grund af ghettoloven.

Kvindens advokat, Niels-Erik Hansen, udtaler til DR, at hun er udsat for ”indirekte forskelsbehandling," fordi hendes etnicitet har været med til at bane vejen for den lovgivning, som hun nu selv bliver offer for.

Niels-Erik Hansen uddyber overfor DR, at sagen er principiel, og hvis Ligebehandlingsnævnet giver hans klient medhold, kan det være en bombe under udmøntningen af ghettoloven.

Den landsdækkende græsrodsbevægelse 'Almen Modstand', der blandt andet har til formål at kæmpe imod nedrivningerne, fortæller til DR, at der er flere anmeldelser på vej. De kan dog ikke være konkrete på hvor mange klager, det drejer sig om.

- Utroligt mange beboere fra Vollsmose vil sende klager ind til Ligebehandlingsnævnet, netop fordi de føler sig diskrimineret, fortæller Ibrahim El-Hassan fra Almen Modstand Odense.

Ifølge DR, ønsker Fyns Almene Boligselskab ikke at kommentere sagen, før der er faldet afgørelse i Ligebehandlingsnævnet. Hvornår det sker, kan nævnet ikke oplyse.

 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her