Spring navigation over

Koldskålscheesecake

Cheesecake med jordbær på toppen og ved siden af

Vejret har længe været strålende, og der har allerede været dage, der næsten føles som sommer. Så jeg fik lyst til koldskål og eksperimenterede derfor med denne cheesecake.

som er noget af det, jeg forbinder med forår og sommer. Da en af yndlingskagerne hjemme hos mig er cheesecake, har jeg kombineret de to ting. Til jul forsøgte jeg mig - med stor succes - med en risalamande-cheesecake. Cheesecake er faktisk rimelig nemt, hvis man bare lige får overvundet den frygt, mange har for at arbejde med husblas. Det dejlige ved denne cheesecake er den cremede og lette ostecreme, en sprød bund og et syrligt touch. Man kan finde opskrifter, hvor kagen er bagt, og på mange cheesecakes er der også en gelé ovenpå. Den, jeg har lavet her, er en nem og ligetil udgave.

Det skal du bruge:

Bund:
150 g kammerjunkere
80 g smør

Creme:
4½ blade husblas
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang eller vaniljesukker
400 g flødeost naturel
3 dl kærnemælk
100 g flormelis

Pynt:
2 dl piskefløde
1 usprøjtet citron
Forskellige bær

Sådan gør du: Til bunden blendes eller knuses kammerjunkerne til en fin masse. Smelt smørret og bland det sammen med kammerjunkerne. Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på ca. 20 cm i diameter. Til cremen udblødes husblassen i koldt vand i 5-10 minutter. Riv citronskallen fint og pres saften af en halv citron og kom det i en gryde. Kram vandet ud af husblassen. Kom den i citronsaften ved lav varme og rør rundt til den er smeltet, og der ingen klumper er. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk flødeosten med citronskal, vanilje og flormelis, til den er luftig. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk, indtil cremen er helt jævn. Hæld den lune citronhusblas i cremen. Hæld cremen over bunden i formen, og sæt den på køl i cirka to timer. Når kagen har sat sig, piskes fløden til skum, som sprøjtes på toppen. Drys med fintrevet citronskal og pynt med frugt. Velbekomme.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her