Spring navigation over

Virus lammer idrætsforeninger

En mand som løber i park Arkivfoto: Angel Noel

Coronakrisen betyder, at aktiviteterne er indstillet i idrætsforeningerne i Vollsmose, og medlemmerne er henvist til at selvtræne. Get2Sport planlægger dog at gennemføre den årlige fodboldskole i august.

Normalt er foråret højsæson for de sportslige aktiviteter i idrætsforeningerne. Men ikke meget er, som det plejer i disse coronatider. Myndighedernes krav om, at der skal holdes afstand, og at man højst må være 10 personer samlet, betyder, at foreningerne stort set ligger øde hen. Aktivitetsbarometret står faktisk på nul.

- Der er bestemt ikke meget gang i butikken for øjeblikket, lyder det fra cheftræner i Vollsmose Boxing, Shahbaz Aslam.

Her nøjes bokserne med at løbetræne i små grupper og styrketræne lidt på egen hånd. Cheftræneren ærgrer sig over, at Vollsmose Fight Night måtte aflyses. Han ser i stedet frem til starten på en ny sæson i efteråret, nu hvor den nuvæ-rende sæson allerede lakker mod enden.

Sundhed i første række

Bedre står det ikke til i B1909. Her er der lukket helt ned for aktiviteterne. Således siger manager og træner for klub-bens bedste hold i Fynsserien, John Andersen.

- Spillerne er sendt hjem med besked om at selvtræne og holde sig i god form i det omfang, det overhovedet er muligt. Bare en skam, at vi slet ikke nåede at komme i gang med forårssæsonen, for vi havde forberedt os godt og var i den grad parat til at blæse modstanderne ud af banen. Men sundheden kommer selvfølgelig i første række, siger han.

I Vollsmose Taekwondo Klub nøjes Cengiz Calistan med at konstatere, at man tager coronakrisen og restriktionerne i forbindelse med den til efterretning.

- Andet er der ikke at gøre, og alle klubber er jo i samme situation, siger han.

Hvad med kontingentet?

Såvel Vollsmose Boxing som B1909 fastholder, at medlemmerne skal betale kontingent, selvom der i øjeblikket ingen aktiviteter er i klubberne. Hermed følger de det råd, som Danmarks Idrætsforbund har givet. Rådet er givet ud fra en betragtning om, at det under alle omstændigheder koster at drive en forening. For Vollsmose Taekwondo Klub er situationen derimod en lidt anden.

- Vi har opsagt vores lejemål i Odense Friskole med udgangen af april og er i øjeblikket i forhandlinger med Vollsmose Torv om leje af lokale der. Og så længe vores lokalesituation ikke er afklaret, skal medlemmerne selvfølgelig ikke betale kontingent, siger Cengiz Calistan.

Ser frem til genåbning

Alle klubberne ser frem til en snarlig genåbning af aktiviteterne. Men deres forventninger til, hvordan det skal finde sted, er lidt forskellige.

- Uanset hvornår og under hvilken form, vi bliver pålagt at gå i gang, er vi parate og klar til at gå efter en førsteplads i rækken, siger træner John Andersen fra B1909.

Ungdomsformand i samme klub, Kasper H. Hansen, supplerer:

- Jeg tror, de unge glæder sig til, at der bliver åbnet for aktiviteterne, og vi planlægger at gøre lidt ekstra ud af aktiviteterne for dem.

Cengiz Calistan derimod maner til besindighed.

- Vi skal være realistiske og erkende, at vi ikke kommer i gang for alvor før til august eller september. Og det har jeg det fint med, for jeg er imod halve løsninger, der presses igennem på kort tid, siger han.

Planlægger fodboldskole

Hos Get2Sport kan man dårligt vente med at få grønt lys til den fodboldskole, man er i fuld gang med at planlægge sammen med DBU. Den skal finde sted i den første uge af august.

- Min fornemmelse er, at de unge i den grad længes efter at komme i gang med nogle aktiviteter. Fodboldskolen er meget populær og en god start på et nyt skoleår, så vi håber meget på, at den kan finde sted, lyder det fra Kenneth Kongensgård fra Get2Sport, som er en indsats under Danmarks Idrætsforbund, der skal styrke idrætten i udsatte boligområder.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her