Spring navigation over

Klimahelte er inspiration bag ny aktivet for alle byens børn

I 50 uger sidste år samlede Klimaheltene fra Abildgårdskolen skrald i Vollsmose. Arkivfoto: Pernille Jensen

3.a fra Abildgårdskolen har været inspirationskilden til en ny aktivitet, hvor Odenses 2.-5. klasser bliver inviteret til at sætte fokus på affald og indsamle mindst fire gange frem mod maj.

Gode forbilleder, der kan være med til at inspirere andre til at gøre en indsats. Sådan lød de rosende ord om 3.a på Abildgårdskolen – også kendt som Klimaheltene – da de sidste år blev udnævnt Ren By-ambassadører af Odense Kommune. Det blev de på grund deres indsats for miljøet. Eleverne brugte nemlig en time hver uge på at samle skrald i Vollsmose. 

LÆS OGSÅ: Klimahelte får belønning på 15.000 kroner

Nu har den indsats været inspiration til en ny aktivitet - Ren By-klasse - hvor Odenses 2. - 5. klasser bliver inviteret til at sætte fokus på affald og indsamle mindst fire gange frem mod maj. Den klasse, der får indsamlet mest, vinder en tur i Odense Zoo.

Aktiviteten er en del af et større fokus på, at det er et fælles ansvar at holde Odense og naturen fri for affald og vigtigheden af at rydde op efter sig selv. Der er blevet færre penge til renhold i byen. Derfor vil Odense Kommune i løbet af året blandt andet lave tiltag for studerende samt understøtte frivillige og affaldsindsamlinger for private og skoler.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her