Spring navigation over

Træningsområder og boldbaner er spærret af

Afspærring på lågen ind til boldbane

Odense Kommune har lukket for brugen af fitnessområder og boldbaner i Vollsmose og appellerer til, at beboerne holder afstand til hinanden. Ifølge kommunen er det for at begrænse risikoen for smitte med coronavirus.

Flere steder i Vollsmose kan man i øjeblikket se udendørs fitnessredskaber spærret af med rød-hvide bånd, som viser, at redskaberne ikke må bruges. For selvom det er fristende at være aktiv og ude i det gode vejr, så er det både svært at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand til andre mennesker ved redskaberne.

LÆS OGSÅ: Sådan påvirker coronavirus i Vollsmose

- For at begrænse smitterisikoen har myndighederne besluttet, at fitnesscentre og lignende skal holdes lukket. Det gælder også for udendørs fitnessredskaber, og det betyder, at vi afspærrer disse områder. Forhåbentlig varer det ikke længe, før vi kan ophæve afspærringen, men lige nu er det vigtigt, at alle retter sig efter den, siger Allan Bach Laursen, kontorchef i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Skilte på flere sprog

Ved større boldbaner og legepladser er der også sat skilte op på flere forskellige sprog med anvisninger om at holde to meters afstand til andre mennesker og ikke være flere end 10 samlet ad gangen.

Coronavirus spreder sig typisk på steder med mange mennesker blandt andet via håndtryk og små dråber fra hoste og nys. Det budskab er ifølge Odense Kommune vigtigt at få ud til borgerne - også dem, der ikke taler eller forstår dansk.

- Det er vigtigt for os, at sprog ikke bliver en barriere for at følge myndighedernes anbefalinger. Der er brug for, at alle borgere bakker op, og derfor ønsker vi at nå ud til så mange som muligt, forklarer Allan Bach Laursen.

Sundhedsstyrelsen har oversat gode råd om forebyggelse af coronasmitte til en lang række forskellige sprog. De ligger alle på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her